USLUGE

Javnog komunalnog preduzeća "Komemorativni centar" d.o.o. Tuzla

Osnovna djelatnost preduzeća je: pogrebne i prateće usluge i djelatnosti - šifra djelatnosti 96.03 (Klasifikacija djelatnosti u Bosni i Hercegovini 2010). Preduzeće obavlja komunalne djelatnosti od posebnog društvenog interesa te u okviru djelatnosti vrši pogrebne usluge - sahranjivanje umrlih lica (kompletno organizovanje sahrane/ukopa), obavlja prevoz posmrtnih ostataka umrlog od mjesta smrti do mrtvačnice kako u našoj zemlji tako i iz inostranstva (prilikom čega su zadovoljeni svi standardi) te obezbjeđuje neophodnu dokumentaciju koja je potrebna za transport posmrtnih ostataka umrlih lica do krajnjeg odredišta. Pored toga Društvo obavlja i druge djelatnosti koje su u funkciji i vrše se uz osnovne djelatnosti kao što su:

 • Prodaja pogrebne opreme: ponuda sanduka među kojima nudimo dizajnirane sanduke prilagođene različitim običajima i vjeroispovjestima umrlih lica te nadgrobna obilježja (piramide, bašluke i krstove).
 • Poslovima ekshumacije posmrtnih ostataka, koja je podijeljene na dvije vrste:
  • Iskopavanje već normalno sahranjenih/ukopanih posmrtnih ostataka iz grobnih mjesta i premještanje na druga odredišta, kako u našoj zemlji tako i iz inostranstva uz predhodno odobrenje i saglasnost rodbine umrlih osoba i nadležnih institucija.
  • Iskopavanje posmrtnih ostataka vezanih za ratni period na području Bosne i Hercegovine u periodu 1992.-1995. godina, uz predhodnu saglasnost/naredbu nadležnih institucija, a u svrhu procesa identifikacije nestalih/ubijenih osoba u tom periodu.
 • Servis nadležnim institucija u procesu identifikacije nestalih/ubijenih osoba iz ratnog perioda na području Bosne i Hercegovine u periodu 1992.-1995. godina: Tužilaštvu (TK, FBiH i BiH) i Institutu za nestale osobe Bosne i Hercegovine. Na osnovu naredbe Tužilaštva, Društvo pruža usluge ekshumiranja, prevoza i smještaja posmrtnih ostataka u za to namjenski izgrađen objekat koji je smješten u krugu JKP "Komemorativni centar" d.o.o. Tuzla. Društvo obezbjeđuje adekvatan prostor (obdukcione sale) koji služi za obradu posmrtnih ostataka, a koji je neophodan u procesu identifikacije istih. Ostvaruje direktan kontakt sa porodicama nestalih/ubijenih osoba od strane obučenih uposlenika za te poslove, kako u kancelariji tako i na terenu, te vođenje i arhiviranje neophodne dokumentacije do završetka procesa identifikacije.
 • Servis nadležnim institucijama u procesu obrade posmrtnih ostataka umrlih lica gdje je sumnjiv uzrok smrti, te se po naredbi Tužilaštva mora izvršiti obdukcija od strane vještaka sudsko-medicinske struke (sudskog patologa/forenzičara). Društvo obezbjeđuje sljedeće: neophodan i adekvatan prostor (obdukcionu salu) koji služi za obradu posmrtnih ostataka, te svu neophodnu pomoć kako bi se sam proces završio na što bolji i profesionalniji način.
 • Preuzimanje od strane medicinskih ustanova, prevoz i zakopavanje grupe opasnog medicinskog otpada - patološkog otpada, koji je klasifikovan brojem 18 01 02 (EU Direktiva 75/442/EEC) a takav otpad čine: dijelovi ljudskog tijela, amputati, tkiva i organi odstranjeni tokom hirurških zahvata, tkiva uzeta u dijagnostičke svrhe, placente i fetusi te pokusne životinje i njihovi dijelovi. Cilj ovog procesa jeste doprinos zaštiti okoliša i unapređenja zdravlja građana Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine.
 • Društvo ima naplatne objekte, trenutno devet na području Grada Tuzle, gdje se može izvršiti plaćanje komunalnih računa bez naknade za uslugu platnog prometa. Na osnovu ugovora sa komunalnim i drugim institucijama može se izvršiti plačanje za sljedeće usluge: centralno grijanje, voda, odvoz smeća, odžavanje zajedničkih prostorija u zgradama i kablovska televizija.Od februara 2020. godine može se platiti i komunalna naknada Grad Tuzla.
 • Proizvodnja i prodaja raznog ukrasnog bilja i cvijeća iz vlastitog staklenika, uređenje i održavanje vrtova, javnih površina kao i priprema cvjetnih aranžmana koji se koriste za pogrebne i druge usluge (vijenci, buketi, ikebane).

Kontakt informacije

JKP "KOMEMORATIVNI CENTAR"
d.o.o.
TUZLA

Kojšino 31
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 (0)35 360-910, 330-111
Fax: +387 (0)35 264-270
Maloprodaja cvijeća: +387 (0)61 194-196
info@komemorativni-centar.ba
jkpkct@yahoo.com

 

Info

JKP "KOMEMORATIVNI CENTAR"
d.o.o.
TUZLA

Rješenje: Kantonalni sud Tuzla I-292;
ID:4209335690002;
UIO:209335690002;
Transakcijski računi:
NLB banka: 132-100-0309078-771
Sberbank BiH: 140-401-0016117-209
UniCredit Banka: 338-300-2250516-322
Sparkasse Bank: 199-050-0089142-804

Gdje se nalazimo

  

Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive